onsdag 28 december 2011

December - svensk kulturmånad!

Då har Julhelgen gått och jag har sett 2 bandymatcher "live".

Var och tittade på derbyt mellan Mölndal o Frillesås som slutade 6-6.

Olidligt spännande där Mölndal hade första kvarten sen hade FBK resten av halvleken, tills två onödiga utvisningar vände matchtrenden. Innan utvisningarna spelade FBK riktigt bra med många fina spelkombinationer! 2-0 till FBK i halvtid vart efter bara 2 minuter av andra till 2-2 då Mölndal helt rätt klev upp och pressade ner ett FBK med 9 spelare på plan (det är inte lätt att stå emot när båda ordinarie halvorna är utvisade). När sedan FBK vart fulltaligt igen så drog vi ifrån till 5-2 och det såg riktigt bra ut. Men derby är något speciellt så matchbilden ändrades igen, time out av Mölndal och de var tillbaka på banan igen och gick t.o.m. upp till 6-5 innan Ante Grip räddade en poäng med en riktig kanon!! Ett oerhört viktigt mål.

Som sagt derbyn är väldigt roliga att spela men vad som helst kan hända. FBKs första halvlek var riktigt bra och 2-0 målet var mycket fint med 5 st inblandade där bollen gick som ett snöre mellan spelarna. Men jag tycker att FBK tappade mycket i andra halvlek och hade nog inget eget initiativ på egen planhalva på hela halvleken. Det var bara långlyror och laget hade väldigt bråttom att slå bort bollen så fort som man fick den. Mölndal spelade mer efter isen, framförallt i andra halvlek, och hade Jonas Trysberg på vänsterhalven som är en duktig, viktig och snabb spelmotor för laget. Snygg genomåkning hade han "tyvärr"också.

FBK har sedan dess spelat 2 matcher till, tyvärr med 2 förluster som resultat. Jag såg inte dom matcherna.

Men jag var och såg annandagsbandyn på Heden där GAIS mötte IFK Kungälv.

Tre Frillesåsare i IFK Kungälv, Johan Staaf på backen och Bröderna Johansson på mittfältet.
Johan är en stabil back som inte är lätt att passera, hela Kungälvs försvar var hur bra som helst, där unge liberon Hampus är helt grym enligt mig. Johanssons, är riktiga kreatörer som hela tiden vill skapa något. De bidrar stort till det offensiva spelet där Fredrik bidrog med långa fina uppåkningar. Mattias hade matchens delikatess och han var "som vanligt" oerhört vass, kul att se!!!!

Annat som var roligt att se var att matchen var schysst och endast en 5 minutare delades ut på hela matchen. Fin stämning på och utanför planen. Mycket proffsigt uppträdande av lagen, framförallt av GAIS som inte alls tjurade ihop och tog onödiga utvisningar utan försökte hela tiden. Men Kungälv var bättre. Är ganska säker på att Kungälv dragit ifrån mer om GAIS hade dragit på sig "onödiga" utvisningar.

Nästa match för Frillesås är mot Jönköping borta, dvs returmöte direkt, men nu på Råslätt.

De senaste 5 matcherna har FBK snittat med minst 40min på botbänken. Det anser jag är alldeles för mycket och en stor bidragande orsak till att man inte orkar hålla jämna steg med motståndarlagen.

Upp med huvudena och fokusera på rätt saker så kommer det lossna. Lätt för mig att skriva men att skylla på "otur" och domarinsatser brukar inte föra lag framåt, fråga mig, en expert på området:).