onsdag 14 december 2011

Derbydags + anekdoter

Har fortfarande i sett en enda match än (uppryckning!!!!!) och nu står ett derby mot Mölndal och väntar på Lördag.


De har haft isproblem (konstigt med det blåshålet) på Åby, så de har inte spelat många hemmamatcher men har startat serien urstarkt och slagit både Tranås och Boltic som FBK inte klarat. De är obesegrade de 5 senaste (förlusten kom mot seriesuveränen Motala). Detta blir en tuff uppgift men måste kännas hur kul som helst att få spela mot dem.




Ni som läste Aftonbladet för ett tag sedan såg att både Sheffield U och Nottingham Forest startade både en fotbollsklubb och bandyklubb samtidigt när de grundades på 1800 talet. 1913 hölls ett Europamästerskap där England vann och Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz och Italien deltog.




Tänk om dessa länder fortfarande var med aktivt och spelade?


- Match på Wembley mellan England-Sverige där Per Hellmyrs avgör matchen i den 88:e minuten och sätter bollen bakom den engelske målvakten Vince Rooney (Waynes bror), inför 90 000 åskådare.


Hade vart nåt.




Läs hela artikeln här:






Här på västkusten har höstvädret varit väldigt engelskt, för att formulera mig diplomatiskt.




Har en barndomskompis som spelar i Västerås SK fortfarande efter ca 20 säsonger. Han bör ligga på en 400 A-lagsmatcher i VSK tröjan. Helt otroligt starkt att klara det med den konkurrensen och vara ett lag troget hela sin karriär. Jag vet att det finns ett antal sådana spelare i elitserien fortfarande (finns en i Edsbyn som spelar fortfarande). Det ser man inte ofta i högsta ligan i t.ex. fotboll.




På tal om VSK så bör ni läsa om denna trogna supporter (se länk) som de haft i många, många år och följt laget på de flesta hemma- och bortamatcherna.


Kanske inte så konstigt tycker ni, men han bodde i Göteborg och pendlade upp till matcherna i Västerås. Han har jag sett många gånger på Rocklunda. Jag tror att "Frillesåstränarn" känner igen honom med.


Han avled tyvärr för en tid sedan.








Skickar därmed en hälsning till de eldsjälar Frillesås har, ni är viktiga för klubben och A-laget, bara så ni vet om det.


Det finns sådana som "Kalle" i Frillesås med, ni vet vilka ni är!


Inga kommentarer: