tisdag 29 september 2009

Om livet vore bandy

Vaknade på söndagsmorgonen med tanken att jag skulle vara hemma och ta i tu med lite FBK papper på skrivbordet, men efter bara en kvart kom suget - grabbarna i vårt A-lag spelar ju träningsmatch i Arena Vänersborg och här sitter jag… Måste bara köra upp en sväng…

Ringer Hasse och hör om han hänger på med kort varsel och det var inga problem. Hasse har ju direktlänk rakt in på sportredaktionen i Norra Halland och Kungsbacka Tidning med sina bilder, mycket viktig publicitet för vår klubb!!

En och en halvtimme senare landar vi utanför Arenan…Vilket bygge!!! Vi möts av live musik i foajén eftersom allmänheten har bjudits in till rundvandring i detta kostsamma bygge som har delat Vänersborgarna i två läger - för eller emot.

Inne på isen värmer Frillesås upp. Vilken härlig känsla att vårat FBK gör premiärmatchen i den nybyggda Arenan! Ska bli roligt att se om IFK Vänersborg lyfter fram det på sin hemsida eller om det bara frontas med den lite mer statusfyllda ”officiella” invigningen 4 timmar senare mellan Sverige – Ryssland. Vi är ju bara ett litet Allsvenskt gäng nerifrån Halland…

Efter bara 8 minuter i matchen rasslade det till i nätet ute på isen, det sprakade till i högtalarna och speakern läser upp: -Frillesås nr 20, Jarno Alatalo, har gjort det första målet i Arena Vänersborg!!

Sen att samme Alatalo i den 75:e minuten fick på ett skott som fullkomligen krossade Hasses teleobjektiv(!) - det är en annan historia… Jag kunde bara säga till Hasse att det var tur kameran var i vägen när ”kanonen” Alatalo laddade, annars hade nog Hasse blivit den första att bäras ut på bår i nya Arenan!!

Förutom att FBK premiärsköt det första målet, så låg vi bakom fler premiärer, bland annat det första brandlarmet i nya Arenan!! En kvart efter matchen var slut drog en ilsken signal igång i hela hallen, och en inspelad röst förkunnade upprepande gånger: –En brand har uppstått i byggnaden, ta er till närmsta nödutgång och lämna byggnaden!!

Vilken syn! Guidade turer med stadens befolkning fick hastigt lämna Arenan och nere på isen där 300 barn som med sina föräldrar var på väg att premiäråka allmänhetens åkning på isen, fick de vackert avbryta och ta sig ut på parkeringen…

Själv stod jag utanför och undrade varför inte våra spelare kom utrusande? Jag öppnade dörren till vårt omklädningsrum, och där rådde ett allmänt lugn. Arne ”Brandmannen” Johansson hade informerat killarna att det var sensorn i taket i vårt omklädningsrum som hade utlöst hela larmet! Och utanför gick Erland och mumla: -Bara vi inte åker på 8000kr i falsklarm!! Så kan det gå när ett svettigt gäng glada spelare från Frillesås är på turné´!

På vägen hem stannade jag till på bokmässan i Göteborg och fastnade i en monter som hade 10 olika bandyböcker att erbjuda till försäljning. Jag fastnade för två som såldes till extrapris mässans sista dag. Den ena var en bok med titeln: SANDVIKENS AIK - Ett glas jordgubbssaft och nybakade vetebullar. Handlar om allt kring SAIK sen starten 1922. Den andra boken, som jag började beta av direkt, är Anders Lifs bok: Om bandy vore livet. Den handlar om klantigheter, skandaler, mutor o läggmatcher i bandyns hemvävda lilla värld! Tyckte det var en bra bok att starta med nu när man är nyvald ordförande i klubben….

Väl mött i vinter!

Lars-Johan





.

Inga kommentarer: