söndag 16 november 2008

Green Farmers! Vilket skönt supporter gäng!

Måste bara skriva några rader och visa lite bilder, från en oförglömlig eftermiddag tillsammans med FBK´s hejarklack!
Fredag kväll: Jag blev uppringd av "Lasse" och Daniel i GF. Dom satt och ringde runt till halva Frillesås för att försöka få folk ur TV-soffan eller begära tjänstledigt ifrån resten av familjen, för en lördageftermiddag i Bandyns tecken! En stor eloge till dessa bägge SUPPORTER ELDSJÄLAR!!

Lördag middag: Jag packade ner de sista bengaliska eldarna som fanns kvar i mitt lager och gick ner till vägen för att bli hämtad. Klockan 13.00 bromsade Green Farmers egna buss in. Ja, ni hörde rätt GREEN FARMERS EGEN SUPPORTER BUSS!! Redan andra säsongen sedan GF bildades, så har man skaffat sig en supporterbuss, inredd med sovplatser, kök, toalett m.m.

Det var ett trevligt gäng i blandade åldrar, som sysselsatte sig de första milen med alltifrån att läsa tidningsartiklar om FBK, till att sticka på en tröja! Men efter att "Lasse" bjudit på årets första Bandyglögg tillagat i bussens egna kök, så blev det fart på allsången!

Vi anlände till bandybanan i Jönköping en halvtimme innan matchstart. Green Farmers markerade snabbt revir med våra medhavda flaggor på läktaren. Publiken bestod till stor del av klassisk bandypublik (= medelålders mörkt klädda män, som tagna ur en reklamfilm från forna öststaterna...) och det dröjde inte länge in i första halvlek, förrän vi kunde stämma upp i sången: "Var är deras hejarklack...?"

När sedan slutsignalen blåstes och det stod klart att Frillesås hade vunnit med 5-0 i premiärmatchen, tog sig alla Frillesås supportrar över staketet fram till sargkanten för att tända den sista medhavda bengaliska elden inför laget på isen... Då kände man bara en längtan - "När är nästa match man får sjunga med Green Farmers igen för vårat bandylag på isen?!!!!"

Väl mött i vinter!
/Lars-Johan

Inga kommentarer: