onsdag 14 oktober 2009

Från 07 till 10 – tillbakablick o förväntningar

Säsongen 07/08 inbjöd till stora förväntningar med ett representationslag fullt av självförtroende efter att ha varit obesegrade under försäsongen. Självförtroendet speglade sig i matchbilderna under uppstarten av serien. Aldrig har jag sett vårt lag så psykiskt starkt, vilket resulterade i att motståndarna nästan vek ner sig från början! Självkänsla och pondus betyder oerhört mycket i sportvärlden i allmänhet och i vårt flammande Frillesås i synnerhet.

Var pessimistisk inför förra säsongen (08/09), med tanke på hur träningsmatcherna inför seriestarten gestaltade sig. Men de flesta överraskades nog positivt när vi väl kom till spel. Visst förekom otursmatcher med förluster i slutsekunderna, men också matcher utan ett uns av den styrka som fanns 07/08. Som (fotbolls-)GAIS-anhängare är man ju van vid pendling mellan hopp och förtvivlan. Trots allt slutade ju förra säsongen med ett MVG! Men mycket vatten har flutit under Löftabro sedan tidigare år och vi står inför ett oskrivet blad i FBK:s historia…

FBK-Blåsut i förra säsongens sista match på Sjöarn´

I år, 2009/2010, hoppas och tror jag att Arne & Co, med sitt gedigna bandykunnande och vetskapen om att endast HÅRD träning och GOD laganda leder framåt, kan guida vårt team mot nya framgångar. För det talar också de nya spelare vi knutit till föreningen, som tillsammans med de "gamla" kommer att förgylla matchdagarna på Sjöaremossen och på bortaplan!

Sjöarn´ ja... Inramningen och den stora utveckling som våra hemmamatcher genomgått under de senaste åren är, tack vare flera av våra eldsjälar, MYCKET positiv! Vi måste dock få fler att inse hur härligt det är på Sjöar´n! Berätta för vänner, bekanta och arbetskamrater om den höga nivå vi har på bandyn i Frillesås!!

Locka mer publik med mun-mot-mun-metoden!! Vi har ju dessutom fått många namnkunniga lag i årets serie. Vad sägs om: Gripen/Trollhättan, Motala, Boltic/Göta och Lennart Hylands Tranås, som alla blir en härlig utmaning för våra kära "Flammor"!! Till detta kan läggas de hårda bataljer som väntas mot "lokalrivalerna" Ale/Surte och inte minst GAIS Bandy som vi i år har hemma på Annandag Jul. Kan vi få till ett nytt publikrekord tro??!!

Jag ser åter fram mot en ny säsong med Frillesås BK och "Farmen"!!

Bästa bandyhälsningar,
/Lennart Olsson
ny i styrelsen
.

Inga kommentarer: