tisdag 22 december 2009

Stå ut med eller gå till mötes?

Somliga idéer vill inte lämna huvet när de väl satt sig där och de blir plötsligt svåra att släppa taget om förrän dom är förverkligade. Knäppt - det kan ju ibland gå fullkomligt åt skogen...

En sån idé fick jag häromdagen. Lurade o klurade lite på det hela eftersom jag inte riktigt visste hur man man gör och inte heller om det skulle vara till någon större nytta eller glädje.


Men nu finns den där -
Frillesås Bandys egen grupp på Facebook!
Det får bli webbas julklapp till Frillarna- åtminstone till dom som, tillsammans med övriga 350 miljoner, anslutit sig till denna gigantiska mötesplats...

350 000 000! Det är ett hiskeligt antal! Vilken masspsykos, eller? Vad har man det till? Varför?

Tja, det beror på vad du själv vill, förstås... Hålla kontakten med vänner går ju att göra på många olika sätt. Som så mycket annat kan man se det som ett skapat behov, men med handen på hjärtat - hur många hade skickat ett SMS för 7-8 år sedan? Ett skapat behov...?

Själv lockades jag med för 1,5 år sedan av en nyinskaffad fotokompis från Bohuslän. Hon tyckte vi kunde hålla kontakten den vägen och så har det blivit! Inte hade jag o Cattis fortsatt vår "saga" om det inte varit så lätt att slänga ur sig ett par ord i förbifarten när man är inloggad en stund.

Foto: Daniel Eriksson, Ålandstidningen

Jag ser Facebook som en promenad genom stan... Man tjenixar på några, slänger ett par ord med andra och tar en längre pratstund med vissa. Och man vet ju aldrig vilka som är där just då... Under skolåret som gått har det dessutom gett några ovärderliga tips från klasskamrater, när nyttiga rykten och snabba fakta spritt sig som en löpeld.

Men allt är inte guld som glimmar, förstås. Även här gäller det att passa sig för vad man gör, säger o hittar på. Vill du inte att folk ska veta om dina mörkaste hemligheter, är minsann inte detta rätta stället att förvara dom på...

Som medlem i vår grupp på Facebook kan du nu enkelt ladda in bilder och filmklipp, diskutera något eller stämma träff på Allmänhetens kanske? Saker som är lite svåra att fixa på hemsidan. Ta tillfället i akt, så det händer lite grejer direkt! Någon som vill filma på lördag?

Och som tröst för er andra - det går faktiskt bra att se både bilder, inlägg, filmer och diskussioner utan att vara med i Facebook också - du kan bara inte göra något själv då. Du kan se men inte röra! ;)

Till sist...
"face (eng) - ansikte, stå ut med, anseende, fasad, gå till mötes, stå inför, se i ögonen, m.m."
"book (eng) - bok, bjuda in, engagera, bokföra, boka upp, anteckna m.m."

I stället för att översätta rakt av till svenska "ansiktsbok" föredrar jag nog "gå till mötes och bjuda in" eller "se i ögonen och engagera". Fint, va?!

Så som en öppen bok - från hela mig till alla er - en riktigt GOD JUL!
Vi ses på Annandagen!


/wEbba:)


P.S.
Vill du läsa mer?

Kolla Facebook på Wikipedia. Här finns både fakta, bu och bä...
Ha det!
D.S.



.

Inga kommentarer: