söndag 21 december 2008

Svårt att slingra sig

Folket som bor i Sunvära och kring vägen upp mot Sjöarn påstår att de kan avgöra om det är en Sunväring eller Frillesäsing som är på väg upp till Mossen… F-n tro´t, men en av mina goda vänner (som bor vid vägen) har ”skvallrat” om detta. Frillesäsingar kör, enligt uppgift, som smärre rallyförare med enbart en sak i sikte – ta kurvorna så snabbt det bara går! Skit i resten!

Vad säger man då? Skäms en aning, hummar lite och mumlar tyst något om ”roligt att köra bil”, ”alla kör väl fort”,”tidsbrist” etc. Låter inte hållbart, faktiskt. Skäms mer…

Faktum är att det går i en j-dra hastighet för de flesta! Väl däruppe i skogen känns det som man vore ensam i världen (man har ju inte tillstymmelse till sikt heller). Bandyljuset på himlen leder vägen likt Betlehemsstjärnan - inga gupp, inget folk i sikte, bara roliga kurvor. Tusan, varför ska just DET vara så kul? Man får ju ta chansen, eller?! Väl framme är det groparna i P-platsen som stoppar många och tur är väl det, annars satt man väl med vatten till knäna i självaste Mossen… eller som ett frimärke på väggen i Sunväras klubbstuga…

Så det är inte konstigt att alla föräldrar, som just lämnat av sina barn och inte har ett dugg att göra men stannar kvar på Sjöarn ändå, t.ex. inte går en sväng fram o tillbaka på vägen under träningstiden. Man vet alltför väl vilken risk man utsätter sig för! Denna övning kräver reflex a la helkroppsstrumpa, pannlampa, varningsblinkers på axlarna och höga stövlar (så man kan gå i diket någorlunda torrskodd). Minst. Annars får man gå på den genommörka slingan runt Mossen… Hu.

Så nu vill jag uppmana alla, inklusive mig själv, att ta det lugnt uppför backen till Sjöarn i fortsättningen! Med risk att vi blir förvillande lika Sunväringar, förstås…(?:) Kör lugnt!

God Jul önskar jag dessutom er alla!
Återkommer efter semestern! (Sool o pool, ni vet:)
/wEbba

P.S. Plastpåsen är äntligen borta! ??? Jo, den gula (GeKås?) som i många år hängt i den sista stora enebusken på höger sida, efter sista roliga kurvan, efter ”berg-o-dalbana-kullen” (den med både gupp o högerkurva samtidigt o vänsterkurva efter, tjoho!), innan raksträckan fram till Mossen? Det var inte en dag för tidigt! Den var ful. D.S.

PP.SS. Minstingen Jacob (13 år) undrar om det är halt på slingervägen alla bandykvällar numera…? Förklarar att jag kör lite lugnare nu…"Tråkigt", får jag som svar… ajdå... DD.SS.

Inga kommentarer: