onsdag 18 februari 2009

FBK och FAIK

Jodå, då var chansen till elitseriekval borta. Jag var ej med som ledare denna match så det blir svårt att beskriva matchen på hörsägen.
Men som vanligt hänvisar jag gärna till motståndarnas rapport (klicka på länken nedan). Det är alltid nyttigt att se matchen från den andra sidan.

http://www.laik.nu/

Det verkar som matchen kunnat slutat hur som helst men Laik hade Martin Arvidsson, det hade inte vi. I våran hemmamatch mot Laik vart Martin magsjuk och spelade ej andra halvlek. Men det verkar som han kommit igång rejält den senare hälften av säsongen.

Som junior spelade jag mot Villa och Martin (han är också född -72) i SM slutspelet för juniorer. Han var grymt bra redan då, hans spelstil var då extremt lik pappa Mickes, det är den inte längre, då han spelar mer på mitten numera (spelfördelare). Jag måste bara få tillägga att vi i "Fläkten" (Västanfors IF) vann hela slutspelet och vart svenska mästare som juniorer. Jag var 16år och resten av spelarna laget var 18år.

Kontentan av det hela var att minst 3-4 av spelarna var ordinarie i Fläktens A-lag då (inte jag), som alltid legat i dagens s.k. "allsvenskan". Dvs. satsa på ungdomarna tillsammans med rutinerade lirare så kan det fortsätta vara så här bra för Frillesås. Vi gör en bra säsong i år med, roligt att man fick vara med om det.

Jag fick en inbjudan av Urban o Christer att få vara med och spela mot Sunvära i helgen som var. Minst en poäng behövdes för att FAIK skulle klara sig kvar i Div1. Det är inte lätt för Urban/Christer att få ihop lag när A-laget spelar samtidigt. Nu har vi ju haft "flyt" i år med ytterst lite skador och sjukdomar på A-lags lirarna. Hade det varit 3-4 spelare borta hela denna säsong så hade inte Faik klarat sig kvar i ettan (Blåsut har haft stora skadebekymmer t.ex. De har haft 3-4 spelare borta många matcher).

I alla fall så är det tydligt att det finns några riktigt bra ungdomar i Faik som kan (med rätt omgivning) fungera riktigt bra i Allsvenskan nästa säsong. Åtminstone 3-4 stycken av de som var med mot Sunvära. Härligt att gamla "lirare" som Kunsel, Pierre, Martin V och Anders G ställer upp och spelar med Faik, där finns rutinen men kanske inte orken över 90 minuter. Men det är det ingen som kräver heller. Pierre var ej med mot Sunvära, hade han varit det så hade han spelat istället för mig och Faik hade vunnit matchen. Men nu räckte det med en pinne, och så vart det, men som "Knacken" skriver på hemsidan så var det inget vidare tempo.

Vi accelererade från stillastående till slow motion på hundra meter ;-).

Nu är det Blåsut kvar på lördag, ingen har något att spela för annat än placeringsmässigt och hedern , dags att de yngre får chansen att visa vad de går för!
Mvh NiSa

Inga kommentarer: