onsdag 4 februari 2009

Tjust det!

Oavgjort mot Tjust är tydligen väldigt vanligt mellan oss. Det brukar kunna vara så att vissa lag har man alltid svårt att vinna över. Matchen var väl återigen ingen fröjd för publiken, vi har svårt att skapa det riktigt fina spelet mot svårspelade lag som sätter defensiven i första hand. Då måste man ha tålamod och lite tur. Men i denna match hade vi otur med våra chanser och att isen utan någon riktigt bra anledning inte alls höll måttet. Det var ju trots allt kanonbandyväder (detta nämner även Tjust i sin artikel nedan).

Här nedan har ni en länk till Svenska fans hemsida och Tjust referat från matchen. Noterbart är att deras forward nummer 85 Mattias Norell har skrivit denna artikel, roligt!
Det är nog därför han så innerligt beskriver hur mycker bollen hoppade när han hade chans att göra 5-6 i slutet av matchen på sitt friläge, men missade!

Här får även alla inblandade i att Tjust fick mat efter matchen beröm, mkt välförtjänt. Bra jobbat som vanligt Ronny och medhjälpare (Marcus Blickanders mamma t.ex.).

http://www.svenskafans.com/bandy/tjustbandy/artikel.asp?id=278281

Stridh vart tyvärr skadad mot sitt gamla gäng på matchen innan Tjust. Därför kom N.Wiklander in mot Tjust och han var en positiv injektion som verkligen behövdes i denna match. Roligt men inte alls överraskande tycker jag. Han behöver vara med mer och är helt klart en duktig bandyspelare med bra fart på rören också.

Framöver har vi tre matcher mot topplag i serien, mkt viktiga matcher, vinner vi dom så ligger vi ovanför kvalstrecket. Men det är lättare sagt än gjort. Men jag tror att dessa matcher kan passa oss bättre, vi kommer inte att åka ur, inte några av Stjärnan, GAIS eller LAIK heller. Så jag hoppas på lite mer offensivt spel från dessa lag, det gillar vi bättre. Då kan vi få ställa om och skapa lite snabba kontringar.

Stjärnan är obesegrade hemma! Jag har inte sett dem spela men har de 5 ryssar i laget så blir det inte defensivt spel från deras sida, de har ju hemmaplan också. Denna matchen blir svår men inte alls omöjlig, varför kan inte vi bryta deras fina hemmastatistik. Det räcker att vi gör ett mål mer än dem.

GAIS matchen blir spännande, är vi inte på tå den matchen kan det bli storstryk. De är ett riktigt tufft medgångslag om de får några måls försprång. På annandagen höll vi dom borta hela tiden, de hade väl aldrig ledningen om jag inte minns fel.

LAIKmatchen hinner jag skriva om nästa onsdag.

"Se positivt på det mesta", det är lite av mitt motto, i bandyvärlden i alla fall, därför:

1. Efter 14 omgångar har vi släppt in näst minst mål i serien. Vi har släppt in 23 mål mindre i år än förra säsongen efter 14 omgångar.
2. Otterbäcken har en fin svit med 5 vinster på de 6 senaste, vi är det enda laget som vunnít (t.o.m. tagit poäng) mot dom. Starkt, de är ju inne i en ruggig framgångsvåg och slår nästan allt och alla för tillfället.
3. Vi är obesegrade med våra gula tröjor i serien denna säsong. De måste vi ha på lördag mot Stjärnan, hoppas det hjälper till vinst.



Jag är inte filosofiskt lagd men denna dikt råkade jag se på jobbet. Den passar perfekt för oss som håller på med lagidrott.



"En droppe droppad i livets älv har ingen kraft till att flyta själv.

Det ställs ett krav på varenda droppe:

Hjälp till att hålla de andra oppe!"


Skriven av Tage Danielsson.
// NiSa



.

Inga kommentarer: