söndag 15 februari 2009

Mötesplatsen

Själva hjärtat och genomfartsleden på Mossen, där alla passerar - är för oss FBK:are Cafeterian! Sitter du här en hel kväll, har du garanterat sett ALLA som haft ärende på Mossen under samma tid. Föräldrar, ledare, spelare – you name it…

Trafiken går som en jämn ström genom den, vid det här laget, tåliga bruna dörren. Inga stoppljus här inte! Svängdörr vore en käck investering framöver, kanske?!

Här parkerar man sina väskor, kläder, barn, datorer. Folk snurrar runt som det vore en rondell – kommer in, kollar läget, tar en balja kaffe, minglar runt en stund, tar ett snack och sedan ut igen. Det är ideligen ”Hej!” och senare lika många ”Hejdå!”. Och alla svarar glatt, om man så vet eller såg vem som kom eller gick…

Tonen är, som det heter, rå men hjärtlig!
Smått uttråkade, väntande föräldrar ger varandra gliringar om allt möjligt. Här diskuteras ”världsproblem” av olika slag – allt från TV-program o speltaktik till värmeväxlare o bantning (!).
”Kvinnan vs. Mannen” är - som alltid - ett populärt ämne, som sedan lätt kan följas upp med jämförelser av ringsignaler m.m. av det mer hårresande slaget…! Det är alltså synnerligen högt i tak för att vara så låg takhöjd… ;)

Cafeterian fungerar också som restaurang. Valle (o Ronny) använder grytor större än fotbaljor för att få ihop tillräckligt med köttfärssås till A-laget. Har man lite tur kan det bli en slatt över – det är alltid någon som missat kvällsmaten till förmån för en ”ambulansutryckning” med barn till Sjöarn… Annars blir det till att sikta in sig på kvällens beställning av baguetter med sallad, ost o skinka (ibland djupfryst – snacka om ”Kall som is” - haha! ;)

Ja, här händer det grejer hela tiden och utrymmet har förstås ännu fler funktioner! Likt rondellen, finns det ingen början o inget slut... Det bara snurrar på.



Vill inte avsluta utan att nämna de som mest får trafiken att flyta, håller grytan kokande, så att säga – Annika, Karin, Carina, Stina, Elvy, Ronny, Valle m.fl. och alla föräldrar som ställer upp! Tack! Värmen av mötena känns - ända in i hjärtat…:)

/wEbba


.

Inga kommentarer: