onsdag 21 januari 2009

Mycket matcher nu....

Gripenmatchen missade jag i torsdags, den var spännande att följa på everysports hemsida.
Surt med förlust, och på det sättet, det sista som händer! Sist det hände var ju i seriematchen hemma mot Surte , och dem möter vi ikväll!

Här kommer lite statistik, det är dags! De tre senaste matcherna i serien, då skulle tabellen se ut så här.
Vunna,Oavgjorda,Förluster,Målsk, Poäng

GAIS 3, 0, 0, 21-5, 6
Otterbäcken 3, 0, 0,13-7, 6
Frillesås 2, 1, 0, 16-6, 5
Lidköpings AIK 2, 0, 1, 26-9, 4
Surte 2, 0, 1, 13-7, 4
Stjärnan 2, 0, 1, 16-16, 4
Nässjö 0, 1, 2, 4-7, 1
Jönköping Bandy 0, 0, 3, 7-16, 0
Blåsut BK 0, 0, 3, 9-28, 0
Tjust IF 0, 0, 3, 4-28, 0

Om jag skulle tagit de 5 senaste matcherna (fr.o.m annandagsmatchen) hade vi legat först. Men de tre senaste visar formen bättre hos lagen. Otterbäcken har vaknat och de har spelat mot Jönköping,Nässjö borta och Surte hemma i de tre senaste. Bra skalper av OBK!

Här ser vi ju att Nässjö är ett svårspelat gäng som har en målskillnad efter de tre senaste som man brukar kunna ha efter en match. 4-7!!!!!!

Nässjömatchen:
Svår match där Nässjö spelade smart och fick matchen att gestalta sig precis som de ville.
Det märktes att de har en f.d. Landslagslibero som Tränare (Kent Edlund), de har hela tiden defensiven som det viktigaste, och de är oerhört svåra att komma igenom. Men det märktes på deras offensiv också, då Nässjö slarvade mkt i sitt spel framåt och "fäpplade" bort en del bra lägen.
I andra halvlek jublade de nog när vi började med långa utkast upp på deras planhalva, de är ju bra på att kämpa där bak och är enormt bra på lyror och på tennis (frillesåssonen Anders på liberon framförallt). Där skulle vi ha försökt lösa det på ett annat sätt, men det är grymt lätt att vara efterklok.

Jag tycker att Niklas Stridh och Johan Staaf gör en riktigt bra första halvlek. Stridh bryter in mkt bra och servera Tobias vid målet t.ex.
Johan får vara med i spelet mycket i första halvlek och är duktig med bollen och har en följsam åkning.
Joel gör sin första seriematch i Frillesås BK och gör det bra! Han är helt klart mkt lovande och det var på tiden att han fick chansen! Följsam med fin skridskoteknik.


Surtematchen ikväll:
Surte förlorade i svenska cupen mot Köping borta med 9-7. Köping har jag spelat massor med matcher mot och de är inte att leka med hemma. Sedan håller jag den mellersta Allsvenska serien som klart bättre än våran Södra serie. Det ser vi ju då Köping är alldeles över kvalstrecket medans Surte leder våran serie.
Surte har därmed 2 raka förluster, men båda på bortaplan dock.

Surte har spelat 5 hemmamatcher i serien och har vunnit alla. Deras målskillnad på hemmaplan är 42-9!!!
Så ikväll är de upp till bevis och hålla ihop lagdelarna.
Skall vi (som enda lag i serien) fortsätta med att inte släppa in mer än 4 mål i en seriematch så gäller det att vi jobbar som ett lag.
Men det passar oss bra med fina inomhusförhållanden, så detta blir en bra match tror jag.
Vi ses ikväll!!!!
杨磊

Inga kommentarer: