onsdag 7 januari 2009

Plantaget

Nu har det gått en nyårsafton och tre seriematcher sedan jag skrev något här senast.

Gaismatchen, annandagsbandy:
Härlig inramning med perfekt väder, 1312 åskådare! Skoj att vi får matchen mot Gais denna klassiska bandy dag!
En helikopter som surrar ovanför planen innan match. Ryktet säger att det var Pressfotograf Hasse Börjesson som hyrt den för att få lite fina översiktsbilder, om det var så, så fick han se en bra match med fin fart från början till slut. Det var spännande hela tiden och vi vinner rättvist tycker jag men med små marginaler. Här pratar jag med några arbetskamrater som är Gaisare som tycker att vi har bra fart och roligt spel. De ska gå på bandy igen på Heden, bara Gais möter sådana här roliga lag! Då tipsade jag dom att de bör se Jönköping i så fall ;-).
Är det någon match man verkligen vill vinna så är det här en sådan, och att vi gör det med uddamålet gör det extra skönt efteråt, men inte de sista minuterna, då var det jobbigt, du funderade jag på varför jag är ledare och utsätter mig för denna nervpärs. Men det var ju ganska lugnt på slutet, de hade ju bara en i stolpen!!!!!
Andy är viktig för oss, det märktes i denna matchen.

LAIKmatchen:
Gaisvinsten gav mersmak som sig bör och nu är alla taggade till max och Laik blir formligen överkörda! Många sa efteråt att det var längesedan FBK har haft sådan fart och fläkt, och i princip hela matchen. Här lossnar det för Jarno och 4 mål kommer från hans klubba, men Daniel N gör också 4 mål där tre av assisten är från brorsan.
Nr 12 är grymt bra på topp och är oerhört tung att möta i styrningen, stor stark och kvick på skridskorna på små ytor.

Kent är krasslig och missar denna match och Blåsutmatchen. In kommer Stabile Marcus och gör, som vi tränare visste, en stabil insats som avbytare på mitten och som back.

Annars så visar våra 2 nyförvärv fina takter denna match. Jarnos skott är inte att leka med, stå inte i vägen! Detta gäller även målvakterna!!!!

Magnus Hylen är mkt bra som back och detta är en kanonvärvning som verkligen håller för denna nivån. Han är också något så ovanligt som en back som inte alls är ovan med bollen, teknisk och tar egna initiativ vid brytningar.

Blåsutmatchen, trettondagen:

Starkt av Green Farmers att komma upp till Vänersborg i det dåliga vädret och bidra till segern. Det var 51 betalade åskådare på matchen, om inte GF varit där så skulle det varit mer folk på planen som spelade än det var publik. Dvs. ungefär lika mycket folk som på matchen innan oss denna dag, Vargön mot Kållered, som spelades kl.10. Nej, det är inte en glamourös sport vi håller på med, men det är oerhört roligt, det är det viktigaste.

Vi fick även se bygget som skall bli den nya inomhushallen i Vänersborg. Det blir ett speciellt bygge där det blir högt i tak, ganska fräck faktiskt.
Men, i januari och i Februari har vi ju lite vinter här nere och då kommer många gå miste om alla dessa trevliga utematcher som kan bli av i fint och kallt väder. Men som vädret var idag så är hallen att föredra helt klart.

Matchen då?
Ja, blåsigt värre.

Medvind i första, vi gör 6 mål, 5 på raken gör Jarno (2 på fasta situationer, 2 från pass av Andy, 1 från ett underbart förarbete av David Emretsson). Sen var matchen helt avgjord såklart.
Blåsut fick medvind i andra men förvaltade inte det alls, då visade vi prov på bra och gediget försvarsspel. T.o.m när vi hade 3 utvisade samtidigt så höll vi stången (Stridh på halven och Tobbe som back), de gjorde ett bra jobb så de får nog börja på dessa positioner i nästa match?
Nr.10 var grym som libero idag, är tuff och stabil, kan rensa på tennis också. Hasses försvarsinsats i andra är också mkt bra.
// NS

Inga kommentarer: