söndag 18 januari 2009

Oslipade diamanter



Gömda bakom lås o bom, innanför en vit anonym dörr i förrådet på Sjöarn, tillbringar dom sin tid. Indelade i par, sammanflätade med snören av olika kvaliteter, bildar dom en slags gemenskap i lådan i väntan på att bli utsläppta på isen igen. Jag snackar om gamla trotjänare – skridskor!

Somliga har varit med ganska länge. Ser lite trötta ut. Kan undra om någon av de äldre spelarna haft sina fötter i något av paren? Det vore väl ett hett tips att låta lill-killen eller lill-tjejen ta över dom skrillorna?! De brukar sällan ha något pris alls (möjligen en 100-lapp till klubben) så det är verkligen ett fynd av bästa sort! Behöver troligen omvårdnad i form av en omgång i slipmaskinen och därefter insmörjning av fett, lite lim här o där och ett par NYA snören!

Andra par skiner det fortfarande om. De riktigt lyser av vitalitet o kvalitet - och kvalitet kostar, som bekant! Men de kan ändå vara ett fynd. För samma pris får du troligen bara EN skrilla på Kungsmässan! Dessa har troligen gjort en snabb visit i ett tonårshem, där fötterna på barnen växer snabbare än räkningshögen… Då gäller det att snabbt få ut skrillorna på marknaden igen! Klisterlappar pryder de nyare paren, för här är det satt ett pris!

Stackarna lever i en dyster tillvaro, en sorts påtvingad, men ändå trygg, gemenskap. Fast de vill troligen inget hellre än att komma därifrån! Så ta gärna hand om ett par skrillor! Se det som ett fadderskap, om inte annat. Inte ska de väl ligga där! Bandyskolan, i form av Karin/Jörgen, Magnus o Lars-Johan, är tänkta som ”spelfördelare” på denna spelplan. Tjoa till när du ser dom, så kan du komma in i det anonyma hörnet och få med dig något par av dessa oslipade diamanter in i matchen igen…

/wEbba:)

.

Inga kommentarer: